Top 10 najlepszych przepisów na ryby!
Ryby to doskonały wybór dla osób, które lubią smaczne i zdrowe dania. Są bardzo uniwersalne i można je przyrządzać na wiele sposobów. Ryby możemy panierować, smażyć, gotować, piec w piekarniku, marynować w occie albo dusić w sosie. Jest bardzo wiele sposobów na podanie smacznej rybki czy to na zwykły obiad, czy na świąteczny stół. Zapraszam po sprawdzone przepisy!
Łosoś w sosie curry ze szpinakiem i pomidorkami Przepis tutaj (KLIK)
Pyszne, szybkie i niesamowicie efektowne danie z jednej patelni. Miękka i soczysta rybka duszona w aromatycznym, delikatnym i niezwykle kremowym sosie, który zachwyci Was swoim głębokim smakiem. Ta potrawa jest tak uniwersalna, że możemy ją przygotować zarówno na co dzień jak i od święta.
Ryba po bałkańsku Przepis tutaj (KLIK)
Soczyste i delikatne kawałki dorsza w pysznym rumianym cieście, zanurzone w wyrazistym sosie warzywnym. To zestawienie smakuje naprawdę rewelacyjnie, przepis warty wypróbowania!
Opiekane śledzie w zalewie galaretkowej Przepis tutaj (KLIK)
Przepis na tą pyszną śledziową przekąskę nie jest skomplikowany ani czasochłonny, jednak z konsumpcją trzeba niestety poczekać przynajmniej dwa dni, aż smaki się przegryzą, a w słoikach powstanie przepyszna galaretka dopełniająca smak rybki. Coś pysznego…!
Pyszne kotleciki rybne Przepis tutaj (KLIK)
To jest jeden z moich ulubionych przepisów na rybę. Proste i szybkie, a zarazem przepyszne i puszyste kotleciki w chrupiącej skórce. Możemy je wykonać z dowolnego filetu rybnego z dodatkiem warzyw Palce lizać!
Ryba po grecku Przepis tutaj (KLIK)
Delikatna rybka z dodatkiem zestawu warzyw w aromatycznym sosie pomidorowym, smakuje wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno.
Dorsz po toskańsku Przepis tutaj (KLIK)
Pomysł na szybki i pyszny obiad z wykorzystaniem filetów dorsza . Soczysta i rumiana rybka w kremowym sosie śmietankowym ze szpinakiem, orzechami i suszonymi pomidorami. Danie palce lizać!
Łosoś pieczony w sosie sojowym z miodem Przepis tutaj (KLIK)
Jest pyszny, delikatny jak masełko, zwyczajnie rozpływa się w ustach. Trochę obawiałam się słodkiego smaku miodu w marynacie ale okazało się, że zupełnie niepotrzebnie, to zestawienie idealnie współgra ze smakiem łososia. Palce lizać
Ryba po japońsku Przepis tutaj (KLIK)
Pyszna rybka smażona w cieście i marynowana w słodko-kwaśnej zalewie, z lekko chrupiącymi warzywami. Jak dla mnie jest jeszcze smaczniejsza od swojej „koleżanki” ryby po grecku. Polecam!
Ryba w cieście piwnym Przepis tutaj (KLIK)
Niesamowicie chrupiące ciasto oraz zanurzona w nim delikatna, soczysta i aromatyczna rybka to pomysł na obiad doskonały. Danie jest bardzo smaczne i niezwykle proste w wykonaniu. Sprawdzą się tutaj filety z rożnego rodzaju ryb np. dorsz, morszczuk, sandacz, miruna, okoń itp.
Przekąski śledziowe! Przepisy tutaj (KLIK)
A w tym wpisie podsyłam Wam pomysły na przekąski śledziowe w różnej odsłonie. Znajdziecie tu koreczki, przystawki oraz sałatki ze śledzi, które idealnie sprawdzą się na świątecznym, sylwestrowym lub imprezowym stole.