Top 10 najlepszych przepisów na ryby!


Top 10 najlepszych przepisów na ryby!

Ryby to doskonały wybór dla osób, które lubią smaczne i zdrowe dania. Są bardzo uniwersalne i można je przyrządzać na wiele sposobów. Ryby możemy panierować, smażyć, gotować, piec w piekarniku, marynować w occie albo dusić w sosie. Jest bardzo wiele sposobów na podanie smacznej rybki czy to na zwykły obiad, czy na świąteczny stół. Zapraszam po sprawdzone przepisy!

 

 

Łosoś w sosie curry ze szpinakiem i pomidorkami Przepis tutaj (KLIK)

Pyszne, szybkie i niesamowicie efektowne danie z jednej patelni. Miękka i soczysta rybka duszona w aromatycznym, delikatnym i niezwykle kremowym sosie, który zachwyci Was swoim głębokim smakiem. Ta potrawa jest tak uniwersalna, że możemy ją przygotować zarówno na co dzień jak i od święta.

 

Ryba po bałkańsku Przepis tutaj (KLIK)

Soczyste i delikatne kawałki dorsza w pysznym rumianym cieście, zanurzone w wyrazistym sosie warzywnym. To zestawienie smakuje naprawdę rewelacyjnie, przepis warty wypróbowania!

 

Opiekane śledzie w zalewie galaretkowej Przepis tutaj (KLIK)

Przepis na tą pyszną śledziową przekąskę nie jest skomplikowany ani czasochłonny, jednak z konsumpcją trzeba niestety poczekać przynajmniej dwa dni, aż smaki się przegryzą, a w słoikach powstanie przepyszna galaretka dopełniająca smak rybki.  Coś pysznego…!

 

Pyszne kotleciki rybne  Przepis tutaj (KLIK)

To jest jeden z moich ulubionych przepisów na rybę. Proste i szybkie, a zarazem przepyszne i puszyste kotleciki w chrupiącej skórce. Możemy je wykonać z dowolnego filetu rybnego z dodatkiem warzyw Palce lizać!

 

Ryba po grecku Przepis tutaj (KLIK)

Delikatna rybka z dodatkiem zestawu warzyw w aromatycznym sosie pomidorowym,  smakuje wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno.

 

Dorsz po toskańsku Przepis tutaj (KLIK)

Pomysł na szybki i pyszny obiad z wykorzystaniem filetów dorsza . Soczysta i rumiana rybka w kremowym sosie śmietankowym ze szpinakiem, orzechami i suszonymi pomidorami. Danie palce lizać!

 

Łosoś pieczony w sosie sojowym z miodem Przepis tutaj (KLIK)

Jest pyszny, delikatny jak masełko, zwyczajnie rozpływa się w ustach. Trochę obawiałam się słodkiego smaku miodu w marynacie ale okazało się, że zupełnie niepotrzebnie, to zestawienie idealnie współgra ze smakiem łososia. Palce lizać

Ryba po japońsku Przepis tutaj (KLIK)

Pyszna rybka smażona w cieście i marynowana w słodko-kwaśnej zalewie, z lekko chrupiącymi warzywami. Jak dla mnie jest jeszcze smaczniejsza od swojej „koleżanki” ryby po grecku. Polecam!

 

Ryba w cieście piwnym Przepis tutaj (KLIK)

Niesamowicie chrupiące ciasto oraz zanurzona w nim delikatna, soczysta i aromatyczna rybka to pomysł na obiad doskonały. Danie jest bardzo smaczne i niezwykle proste w wykonaniu. Sprawdzą się tutaj filety z rożnego rodzaju ryb np. dorsz, morszczuk, sandacz, miruna, okoń itp.

 

Przekąski śledziowe! Przepisy tutaj (KLIK)

A w tym wpisie podsyłam Wam pomysły na przekąski śledziowe w różnej odsłonie. Znajdziecie tu koreczki, przystawki oraz sałatki ze śledzi, które idealnie sprawdzą się na świątecznym, sylwestrowym lub imprezowym stole.

 

 

KOMENTARZE