Ciasta z białek


Ciasta z białek

Po tradycyjnych tłustoczwartkowych wypiekach pączków i faworków zazwyczaj zostają nam w lodówce niewykorzystane białka. Podsyłam więc dziś kilka moich sprawdzonych przepisów na pyszne wypieki, do których przygotowania używamy wyłączcie białek. Zapraszam!

*W razie potrzeby białka spokojnie możemy zamrozić, nawet na trzy miesiące – ja często tak robię, po czym po rozmrożeniu piekę wybrane ciasto.

 

 

 

*** Babeczki na białkach PRZEPIS TUTAJ

Ciekawy przepis na pyszne babeczki, które wykonamy na samych białkach! Do muffinek możemy wykorzystać dowolne owoce – ja użyłam mrożonych malin, których wcześniej nie rozmrażałam. Wierzch babeczek możemy wedle upodobań – poleć polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem.

 

*** Sernik Biały puch (na samych białkach) PRZEPIS TUTAJ

Przepyszny i mega delikatny serniczek, który przygotowuje się na samych białkach. W masie serowej nie ma ani jednego żółtka, dzięki czemu jest ona cudownie biała i niezwykle puszysta.

 

*** Czekoladowe ciasto na białkach PRZEPIS TUTAJ

Wilgotne, delikatne i mocno czekoladowe ciasto wykonane na samych białkach.

 

*** Zebra – ciasto z białek PRZEPIS TUTAJ

Bardzo smaczny, mocno maślany i wspaniale puszysty wypiek. Polecam!

Dwukolorowe ciasto z białek

 

*** Piankowiec bezowy z malinami PRZEPIS TUTAJ

Lekka jak piórko bezowa pianka z pyszną frużeliną malinową na delikatnym i mega kruchym spodzie. Jednym zdaniem – niebo w ustach!

 

*** Piegusek – babka na białkach PRZEPIS TUTAJ

Pyszne ciasto z chrupiącymi ziarenkami maku oraz rodzynkami to prosty i szybki sposób na pozbycie się nadwyżki białek :))

 

*** Babka z białek z jabłkiem PRZEPIS TUTAJ

Puszysta i mięciutka babka z dodatkiem jabłka, dzięki czemu ciasto jest wilgotne i bardzo delikatne.

 

 

*** Puszysty sernik na białkach PRZEPIS TUTAJ

Puszysty, delikatny i bardzo smaczny sernik na białkach z ciastem czekoladowym.

 

 

 

Polecam również:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
Powiadom o