Karkówka pieczona z warzywami - F15C48EC 07D3 4816 BA9C 6CF14F320FCF

Karkówka pieczona z warzywami

Karkówka pieczona z warzywami

Smaczne, aromatyczne i kruche mięso duszone w delikatnym warzywnym sosie to pomysł na inny niż zwykle obiad.

Składniki:

0,5 kg karkówki

pół czerwonej papryki

pół żółtej papryki

1 czerwona cebula

pół niewielkiej cukinii

1 marchewka

kawałek pora

pół pęczka natki pietruszki

1/3 szklanki bulionu

pół pęczka natki pietruszki

przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka oraz ostra, majeranek

olej do smażenia

 

*** Karkówkę kroimy w plastry, nacieramy przyprawami i wkładamy na godzinę do lodówki ***

Karkówka pieczona z warzywami - 7ED5FA08 D747 4C56 80D5 2605A1BC948E

*** Następnie mięso podsmażamy z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju – do zrumienienia ***

Karkówka pieczona z warzywami - 546BF18C 06EA 4B16 A5BF 0F967453C5AF

*** Warzywa kroimy w średniej wielkości kawałki. Na dnie żaroodpornego naczynia wykładamy połowę warzyw ***

Karkówka pieczona z warzywami - CD19C6D4 204D 4D5E A3A1 B6973877468C

*** Na warzywa wykładamy podsmażone mięso i na mięso resztę warzyw ***

Karkówka pieczona z warzywami - F15C48EC 07D3 4816 BA9C 6CF14F320FCF

***Całość polewamy bulionem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 1 godzinę. W czasie pieczenia mięsa polecam upiec też pyszne ziemniaczki, przepis TUTAJ ***

Karkówka pieczona z warzywami - 0688E5F5 352A 454A B3F5 8ECBBFE67022

*** Smacznego ***

2 komentarze do “Karkówka pieczona z warzywami”

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry