Kebabowa karkówka


Kebabowa karkówka

Kruche, aromatyczne, delikatne i lekko pikantne mięsko o smaku kebaba. Ta karkówka dosłownie rozpływa się w ustach. Danie jest łatwe i dość szybkie w wykonaniu, polecam jednocześnie upiec w piekarniku ziemniaczki PRZEPIS TUTAJ,  do tego tylko surówka i mamy pyszny obiadek 🙂

Składniki:

0,5 kg karkówki

1 cebula

2 łyżki majonezu

2 łyżki pikantnego ketchupu

1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

1 łyżka przecieru pomidorowego

Przyprawy: sól, chilli, przyprawa do kebaba

 

*** Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy i obsypujemy z każdej strony przyprawą do kebaba ***

*** Ketchup, majonez, jogurt, przecier pomidorowy oraz szczyptę soli i chili mieszamy ze sobą ***

*** Cebulę kroimy w piórka. Mięso i sos dzielimy na 3 części. Do naczynia żaroodpornego wykładamy część mięsa, które smarujemy warstwą sosu i posypujemy połową cebuli ***

*** Na cebuli układamy ponownie część mięsa, smarujemy sosem i wykładamy resztę cebuli. Na to wykładamy resztę mięsa i smarujemy pozostałym sosem ***

*** Tak przygotowane mięso odstawiamy na około 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 45 minut, aż mięsko mocno się zrumieni ***

*** SMACZNEGO ***

POLECAM TAKŻE:

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
Powiadom o