Rogaliki serowe z czekoladą
Kruche, mięciutkie, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne rogaliki serowe wykonane z ciasta na bazie twarogu z nadzieniem czekoladowym.
Składniki na pyszne rogale:
- 200g zmielonego twarogu
- 100g masła
- 1 jajko
- 60g cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 300g mąki pszennej
- 10g proszku do pieczenia
- szczypta soli
- krem czekoladowy do nadziania rogalików
- cukier puder do posypania
Masło roztapiamy i odkładamy do przestudzenia. Ser mieszamy z cukrami i jajkiem, dodajemy ostudzone masło i łączymy. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto.
Następnie ciasto dzielimy na 3 równe części.
Każdą część ciasta rozwałkowujemy na kształt koła.
Koło dzielimy na 8 trójkątów. Na każdym trójkącie układamy łyżeczkę kremu czekoladowego.
Rogaliki zwijamy zaczynając od szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia.
Zwinięte rogaliki serowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Rogale erowe wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C i pieczemy przez około 15 minut – do zrumienienia. Po wystudzeniu rogaliki posypujemy cukrem pudrem.
Z podanych składników wyjdą nam 24 pyszne rogale.
*** Smacznego ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
OSZUKANE ROGALE MARCIŃSKIE – PRZEPIS TUTAJ
ROGALE MARCIŃSKIE – WG ORYGINALNEGO PRZEPISU
MAŚLANE ROGALIKI Z TWAROŻKIEM PRZEPIS TUTAJ
POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ
CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ



















