Jajka z pastą z łososia
Jajeczka faszerowane wędzonym łososiem to wspaniały pomysł na wielkanocne śniadanie. Dodatek kurkumy do nadzienia sprawia, że nabiera ono pięknego żółtego koloru. Przy przygotowywaniu farszu należy uważać aby go nie przesolić gdyż zarówno łosoś jak i majonez są już słone, więc wystarczy dodać zaledwie szczyptę soli.
Składniki:
3 jajka
50 g wędzonego łososia
1 pełna łyżka majonezu
1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki ***
*** Z jajek delikatnie za pomocą łyżeczki wydrążamy żółtka i umieszczamy je w miseczce ***
*** Do jajek dodajemy majonez, wędzonego łososia, sok z cytryny, kurkumę oraz po szczypcie soli i pieprzu ***
*** Całość miksujemy lub blendujemy na gładką masę ***
*** Powstałym farszem wypełniamy białka jajek ***
*** Jajeczka z wierzchu możemy przyozdobić plasterkami wędzonego łososia ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- KOLOROWE JAJECZKA FASZEROWANE PRZEPIS TUTAJ
- JAJKA Z SOSEM CHRZANOWYM ZAWIJANE W SZYNCE PRZEPIS TUTAJ
- WIELKANOCNE JAJKA FASZEROWANE PRZEPIS TUTAJ
- SOS TATARSKI PRZEPIS TUTAJ
- SAŁATKA W MUSZLACH PRZEPIS TUTAJ
- WIELKANOCNE MAZURKI PRZEPIS TUTAJ
- SZARLOTKA WIELKANOCNA PRZEPIS TUTAJ