Jednogarnkowe spaghetti


Jednogarnkowe spaghetti

Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które przygotujemy na jednej patelni. Jednogarnkowe spaghetti to świetny pomysł na obiad dla zabieganych, ponieważ zrobimy je w około 30 minut 😉 Polecam!

Składniki:

350 g mięsa mielonego wieprzowego

250 g makaronu spaghetti

1 cebula

2 ząbki czosnku

1/2 szklanki przecieru pomidorowego

1 pomidor

1,5 szklanki wody

przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, suszona bazylia i oregano

olej do smażenia

 

*** Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni na odrobinie rozgrzanego oleju. Następnie dodajemy mięso oraz przyprawy i smażymy przez kilka minut, ciągle mieszając, aż mięso zbrązowieje ***

*** Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy wodą i zagotowujemy ***

*** Na patelnie dokładamy przełamany na pół makaron. Całość gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż makaron wystarczająco zmięknie ***

*** Do potrawy dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy ***

*** W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Potrawę możemy posypać drobno pokrojoną świeżą bazylią lub pietruszką ***

*** SMACZNEGO ***

POLECAM TAKŻE:

  • SEROWY GARNEK Z KLOPSIKAMI – SZYBKIE DANIE JEDNOGARNKOWE PRZEPIS TUTAJ

Jednogarnkowe danie z makaronem

Szybki i pyszny obiadek


KOMENTARZE

Komentarz do “Jednogarnkowe spaghetti