Naleśniki zapiekane z gyrosem


Naleśniki zapiekane z gyrosem

Pyszne, wytrawne naleśniczki faszerowane kurczakiem w przyprawie gyros to ciekawe danie, które idealnie sprawdzą się jako szybki obiad lub też kolacja. Polecam!

 

 

Składniki:

6-7 naleśników PRZEPIS TUTAJ

1 filet z kurczaka

olej do smażenia

przyprawa do gyrosa

1 cebula

1 czerwona papryka

15dkg żółtego sera

Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ

 

 

*** Na początku smażymy cienkie naleśniki ***

*** Filet z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i obsypujemy dwiema łyżkami przyprawy do gyrosa ***

*** Na patelni podgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso ciągle mieszając, aż będzie rumiane z każdej strony ***

*** Cebulę kroimy na dość duże kawałki, dokładamy do mięsa i przez chwilę razem podsmażamy ***

*** Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i całość smażymy jeszcze przez kilka minut na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając ***

*** Na każdym naleśniku układamy porcję gotowego farszu – około 2-3 łyżki ***

*** Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Farsz posypujemy łyżką startego żółtego sera ***

*** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym ***

*** Całość posypujemy resztą startego żółtego sera ***

*** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło posypane pokrojonym szczypiorkiem i polane sosem czosnkowym ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
Powiadom o