Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Kolorowe jajka faszerowane żółtym serem, szczypiorkiem oraz rzodkiewką- pięknie i smacznie zaprezentują się na świątecznym stole, ale oczywiście nie tylko. Doskonale sprawdzą się także jako weekendowe śniadanie czy przystawka na przyjęciu. Są dość łatwe i szybkie w przygotowaniu, a wyglądają bardzo efektownie.

Składniki :

  • 6 jajek
  • 10 dkg żółtego sera
  • 3 rzodkiewki
  • Pęczek szczypiorku
  • Po ćwiartce papryki: żółtej, czerwonej i pomarańczowej
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
  • Sól i pieprz
Faszerowane jajka przepis
Jajka faszerowane

Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach a rzodkiewki, szczypiorek i papryki drobno kroimy.

Składniki do jajek faszerowanych
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i przecinamy na połówki. Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka ( nie uszkadzając białek) i przekładamy do miseczki. Żółtka dusimy widelcem, dodajemy majonez, jogurt, starty żółty ser, rzodkiewki i połowę szczypiorku. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Żółtka duszone widelcem

Zmieszane i przyprawione duszone żółtka
Farsz przekładamy do wcześniej wydrążonych białek. Jajka dekorujemy z wierzchu drobno pokrojonymi papryczkami oraz szczypiorkiem.

Jajka faszerowane, dekorowane

Kolorowe jaja faszerowane

 

Polecam również:

Jajka smażone w skorupkach

Przepiękne jajka smażone w skorupkach

 

Jaja zapiekane w bekonie

Jaja zapiekane w wędzonym boczku

 

Jajeczka z pastą z łososia
Jajeczka z pastą z łososia - Elegancka i smaczna przekąska, idealna zarówno na święta, jak i inne uroczystości i spotkania.

 

4 komentarze do “Jajka faszerowane”

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry