Top 10 hitów na grilla!
Grillowane skrzydełka buffalo Przepis tutaj (KLIK)
Soczyste, rumiane i przepyszne marynowane skrzydełka drobiowe, które możemy upiec na grillu lub w piekarniku. Danie palce lizać!
Marynowana karkówka z grilla Przepis tutaj (KLIK)
To mięsko zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem na grillu. No cóż, trzeba przyznać, że karkówka z rusztu jest przepyszna, a już szczególnie gdy poleży wcześniej przez kilka godzin w aromatycznej marynacie.
Drobiowe ślimaczki z grilla Przepis tutaj (KLIK)
To jedno z moich ulubionych dań z grilla. Kruche, aromatyczne i soczyste roladki z kurczaka faszerowane wędzonym boczkiem i cukinią oraz zapiekane na patyczku w formie pysznego szaszłyka. Takie danie bardzo ciekawie wygląda i rewelacyjnie smakuje, a przy tym jest łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Grillowane ziemniaczki Przepis tutaj (KLIK)
Ziemniaczki pieczone w boczku wędzonym to pyszny dodatek do grillowanych mięs, ryb i warzyw. Smakują wybornie i są szybkie w przygotowaniu. Można je przygotować także w piekarniku – wówczas pieczemy je do momentu, aż boczek wyraźnie się zrumienia.
Grillowane polędwiczki Przepis tutaj (KLIK)
Marynowane w zalewie musztardowo-miodowo-sojowej 🙂 Zwyczajnie je uwielbiam ! Za oknem coraz cieplej więc i sezon grillowy pomału się zaczyna, najwyższy czas pomyśleć co można wrzucić na ruszt. Moja dzisiejsza propozycja to polędwiczki wieprzowe. Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu a mięso smaży się krótko ale na mocno rozgrzanym grillu. Idealnie upieczone polędwiczki są rumiane z zewnątrz ale kruche i soczyste w środku.
Soczysty kurczak – najlepsza marynata do drobiu! Przepis tutaj (KLIK)
Genialny sposób na mega kruche i soczyste mięso, które wprost rozpływa się w ustach. Możemy tak zamarynować zarówno filety, jak i skrzydełka czy udka. Kurczaka pieczemy w piekarniku lub krótko grillujemy. Marynata jest bardzo prosta w wykonaniu i składa się tylko z kilku podstawowych składników. Polecam!
Boczek grillowany w pysznej marynacie Przepis tutaj (KLIK)
Aromatyczne, kruche i soczyste mięsko z rusztu, to coś co w sezonie grillowym lubimy najbardziej. Dziś polecam boczek, który przed smażeniem należy umieścić na kilka godzin w domowej, bardzo prostej do wykonania marynacie. Zobaczycie, to mięsko wprost rozpływa się w ustach!
Sałatka ziemniaczana do grilla Przepis tutaj (KLIK)
Ta sałatka świetnie pasuje do mięs i ryb z grilla, a także do potraw pieczonych w piekarniku. Smakuje wybornie i pięknie prezentuje się na stole. Polecam!
Chińska sałatka do grilla Przepis tutaj (KLIK)
Bardzo smaczny dodatek do dań z rusztu. Sałatka nie zawiera mięsa, więc będzie świetnie pasować zarówno do karkóweczki, kiełbasy, fileta z kurczaka czy grillowanej rybki albo sera. Jest prosta i wprost ekspresowa w wykonaniu, spokojnie możemy ją zrobić na każdą imprezkę przy ruszcie lub ognisku.
Odrywany chlebek ziołowy – świetny do grilla Przepis tutaj (KLIK)
Mięciutki w środku i chrupiący oraz pięknie rumiany z zewnątrz. Pyyyyszny! Idealnie pasuje jako dodatek do grilla, ale może też stanowić przekąskę do sałatek na przyjęciu. Chlebek możemy upiec sobie nawet kilka dni wcześnie, wystudzić, zamrozić, a tuż przed podaniem zawinąć (taki zamrożony) w folię aluminiową i położyć na kilka minut na rozgrzanym grillu lub wstawić do gorącego piekarnika. Będzie wówczas smakował jak świeżo upieczony 😉