Kotleciki w panierce gyros - IMG 1689

Kotleciki w panierce gyros

Kotleciki w panierce gyros

Smaczna i aromatyczna odmiana tradycyjnego kotleta. Dzięki swojej wyrazistości, soczystości i łatwości przygotowania, te kotleciki to świetny pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny.

 

Kotleciki w panierce gyros - IMG 1689

 

Składniki:

1 duży filet z kurczaka (lub 2 mniejsze)

2 jajka

3 łyżki jogurtu naturalnego

3 łyżki mąki pszennej

2 łyżeczki przyprawy gyros

1 szklanka bułki tartej

olej do smażenia

 

*** Filety z kurczaka kroimy w około 1 centymetrowe plastry ***

Kotleciki w panierce gyros - IMG 1667

*** Do miski przekładamy jogurt, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i przyprawę gyros ***

Kotleciki w panierce gyros - IMG 1663

*** Całość dokładnie mieszamy ***

Kotleciki w panierce gyros - IMG 1664

*** Mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i całość odkładamy na minimum 1 godziną ***

Kotleciki w panierce gyros - IMG 1669

*** Po tym czasie kotleciki kolejno obtaczamy w bułce tartej ***

Kotleciki w panierce gyros - IMG 3040 scaled e1751007932464

*** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z dwóch stron na rumiano ***

Kotleciki w panierce gyros - IMG 8188 scaled e1751007859582

*** Podajemy z ulubionymi dodatkami ***

Kotleciki w panierce gyros - IMG 1689

*** SMACZNEGO ***

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry