Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej
Sznycle po bawarsku to kotlety schabowe z dodatkiem chrzanu i musztardy, smażone na maśle. Smakują świetnie, polecam!
Składniki:
4-5 plastrów schabu
1 łyżka musztardy
1 łyżka chrzanu
Przyprawy: sól, pieprz
1 jajko
ok 3/4 szklanki mąki
ok 1 szklanka bułki tartej
masło do smażenia
*** Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa – niezbyt cienko ***
*** kotlety przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem ***
*** Chrzan dokładnie mieszamy z musztardą. Taką mieszanką nacieramy mięso z dwóch stron ***
*** Do miseczki wsypujemy mąkę, do drugiej miseczki wbijamy jajko i roztrzepujemy je, do trzeciej miseczki wsypujemy bułkę tartą ***
*** Kotlety kolejno obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej ***
*** Kotlety smażymy na rozgrzanym maśle z dwóch stron na mocno rumiano. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu ***
*** Kotlety po bawarsku podajemy z ziemniaczkami i ulubioną jarzynką – u mnie duszona młoda kapusta PRZEPIS TUTAJ
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ