Surówka z kapusty pekińskiej
Smaczny, zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu. Chrupiąca i soczysta surówka, która zasmakuje całej rodzinie. Idealna zarówno do obiadu jak i do dań z grilla. Polecam!
Składniki:
1/2 główki kapusty pekińskiej
1 marchewka
1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej)
5 rzodkiewek
pół pęczka zielonej pietruszki
1 łyżeczka cukru
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
*** Kapustę drobno kroimy i przekładamy do dużej miski ***
*** Papryki i rzodkiewki kroimy w paseczki ***
*** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach ***
*** Pietruszkę drobno siekamy ***
*** Wszystkie składniki łączymy razem, mieszamy, doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, oliwą i solą oraz pieprzem do smaku ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- SURÓWKA JAK U CHIŃCZYKA PRZEPIS TUTAJ
- SAŁATKA Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ
- PYSZNA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS TUTAJ
- SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I PAPRYKI PRZEPIS TUTAJ
- SURÓWKA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
Super