Surówka z kapusty pekińskiej


Surówka z kapusty pekińskiej

Smaczny, zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu. Chrupiąca i soczysta surówka, która zasmakuje całej rodzinie. Idealna zarówno do obiadu jak i do dań z grilla. Polecam!

 

 

Składniki:

1/2 główki kapusty pekińskiej

1 marchewka

1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej)

5 rzodkiewek

pół pęczka zielonej pietruszki

1 łyżeczka cukru

2 łyżki soku z cytryny

3 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

 

*** Kapustę drobno kroimy i przekładamy do dużej miski ***

*** Papryki i rzodkiewki kroimy w paseczki ***

*** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach ***

*** Pietruszkę drobno siekamy ***

*** Wszystkie składniki łączymy razem, mieszamy, doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, oliwą i solą oraz pieprzem do smaku ***

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

 


KOMENTARZE

Komentarz do “Surówka z kapusty pekińskiej