Surówka z kapusty kiszonej i papryki
Jest bardzo smaczna, zdrowa, szybka w wykonaniu i ładnie prezentuje się na talerzu. Doskonale pasuje do wielu potraw mięsnych, ryb, a także hamburgerów. Surówka z kapusty kiszonej wspaniale wzbogaci każde danie, zarówno smakowo jak i kolorystycznie 😉 Polecam!
Składniki na surówkę z kapusty kiszonej
- 0,5kg kapusty kiszonej
- 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej)
- 1 marchewka
- 1/2 pęczka zielonej pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- przyprawy: sól, cukier, pieprz mielony
Kapustę niezbyt drobno kroimy i przekładamy do miski
Następnie marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, Paprykę kroimy w kosteczkę a pietruszkę drobno siekamy.
Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy oliwę oraz przyprawy do smaku.
Surówka z kapusty kiszonej ponownie mieszamy i odkładamy do lodówki na około 30 minut aby smaki się połączyły.
*** Smacznego ***
Polecam także: Surówkę z białej kapusty










Fajny przepis dodałam jeszcze starte jabłko i to pogłebiło smak surówki z kiszonej kapusty z papryką
Roladki wyszły przepyszne. Parę przepisów przetestowałam i zawsze wychodziło idealnie.