Surówka z kiszonej kapusty i papryki


Surówka z kiszonej kapusty i papryki

Jest bardzo smaczna, zdrowa, szybka w wykonaniu i ładnie prezentuje się na talerzu. Doskonale pasuje do wielu potraw mięsnych, ryb, a także hamburgerów. Ta surówka wspaniale wzbogaci każde danie, zarówno smakowo jak i kolorystycznie 😉 Polecam!

Składniki:

0,5kg kapusty kiszonej

1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej)

1 marchewka

1/2 pęczka zielonej pietruszki

2 łyżki oliwy

przyprawy: sól, cukier, pieprz mielony

 

*** Kapustę niezbyt drobno kroimy i przekładamy do miski ***

*** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, Paprykę kroimy w kosteczkę a pietruszkę drobno siekamy ***

*** Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy oliwę oraz przyprawy do smaku ***

*** Ponownie mieszamy i odkładamy do lodówki na około 30 minut aby smaki się połączyły ***

*** SMACZNEGO ***

Polecam także:

Pyszna surówka z białej kapusty

3.8 4 votes
Article Rating

Leave a Reply

2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Aneta Pomorska
Aneta Pomorska
3 lat temu

Fajny przepis dodałam jeszcze starte jabłko i to pogłebiło smak surówki z kiszonej kapusty z papryką

Iwona
Iwona
4 lat temu

Roladki wyszły przepyszne. Parę przepisów przetestowałam i zawsze wychodziło idealnie.