Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kiszonej kapusty i papryki

Surówka z kapusty kiszonej i papryki

Jest bardzo smaczna, zdrowa, szybka w wykonaniu i ładnie prezentuje się na talerzu. Doskonale pasuje do wielu potraw mięsnych, ryb, a także hamburgerów. Surówka z kapusty kiszonej wspaniale wzbogaci każde danie, zarówno smakowo jak i kolorystycznie 😉 Polecam!

Surówka z kapusty kiszonej i papryki

Składniki na surówkę z kapusty kiszonej

  • 0,5kg kapusty kiszonej
  • 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej)
  • 1 marchewka
  • 1/2 pęczka zielonej pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • przyprawy: sól, cukier, pieprz mielony

Kapustę niezbyt drobno kroimy i przekładamy do miski

Kiszona kapusta

Następnie marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, Paprykę kroimy w kosteczkę a pietruszkę drobno siekamy.

Marchew tarta

Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy oliwę oraz przyprawy do smaku.

Surówka z kapusty kiszonej i papryki

Surówka z kapusty kiszonej ponownie mieszamy i odkładamy do lodówki na około 30 minut aby smaki się połączyły.

Surówka z kapusty w słoiku

Surówka na obiad

*** Smacznego ***

Polecam także: Surówkę z białej kapusty

Pyszna surówka z białej kapusty

2 komentarze do “Surówka z kiszonej kapusty i papryki”

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry