Sałatka meksykańska
A w mojej kuchni znowu Meksyk. Bardzo szybka i pyszna sałatka meksykańska, która idealnie wpasuje się w na imprezowy stół. U mnie zawsze się sprawdza jako smaczna i pożywna propozycja na każdą okazję. Polecam 🙂

Składniki na sałatkę:
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- 1 papryka (miałam 4 papryki w różnych kolorach więc użyłam 1/4 z każdej)
- 150g kukurydzy z puszki
- 150g czerwonej fasoli z puszki
- 50 gram ryżu ugotowanego do miękkości
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- Sól, pieprz, chilli, papryka słodka, można użyć przyprawy do dań meksykańskich
Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką oraz szczyptą chilli (zamiennie można przyprawić mieszanka do dań meksykańskich) i smażymy do miękkości ciągle mieszając.

Następnie paprykę kroimy w kosteczkę, kukurydzę oraz fasolkę odcedzamy z zalewy.
Wszystkie składniki mieszamy z ugotowanym ryżem. W miseczce mieszamy majonez z jogurtem i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą chilli.
Sałatka meksykańska to danie które możemy podawać polane po wierzchu sosem
lub wymieszać z sosem. Sałatkę przechowujemy w lodówce ***

*** Smacznego ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
-
NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
-
IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ










Szybka, prosta i smakuje super
Super..