Jednogarnkowe spaghetti
Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które przygotujemy na jednej patelni. Jednogarnkowe spaghetti to świetny pomysł na obiad dla zabieganych, ponieważ zrobimy je w około 30 minut 😉 Polecam!
Składniki:
350 g mięsa mielonego wieprzowego
250 g makaronu spaghetti
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
1 pomidor
1,5 szklanki wody
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, suszona bazylia i oregano
olej do smażenia
*** Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni na odrobinie rozgrzanego oleju. Następnie dodajemy mięso oraz przyprawy i smażymy przez kilka minut, ciągle mieszając, aż mięso zbrązowieje ***
*** Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy wodą i zagotowujemy ***
*** Na patelnie dokładamy przełamany na pół makaron. Całość gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż makaron wystarczająco zmięknie ***
*** Do potrawy dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy ***
*** W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Potrawę możemy posypać drobno pokrojoną świeżą bazylią lub pietruszką ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- SEROWY GARNEK Z KLOPSIKAMI – SZYBKIE DANIE JEDNOGARNKOWE PRZEPIS TUTAJ
- BOLOŃSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ
- MIĘSNO-RYŻOWE KLOPSIKI W WARZYWNYM SOSIE PRZEPIS TUTAJ
- WIEJSKI KOCIOŁEK PRZEPIS TUTAJ
Szybkie do zrobienia i bardzo pyszne danie