Serowe kotleciki z piersi kurczaka


Serowe kotleciki z piersi kurczaka

 

 

Składniki:

1 pojedynczy filet z kurczaka

ok 5dkg żółtego sera typu gouda

1 jajko

1 łyżka majonezu

2 łyżki mąki pszennej

1 łyżka mąki ziemniaczanej

sól, pieprz

olej do smażenia

 

 

*** Mięso z kurczaka kroimy w drobną kostkę ***

*** Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach ***

*** Do miski przekładamy kurczaka oraz ser, wbijamy jajko i dodajemy majonez oraz płaską łyżeczkę soli i pół łyżeczki pieprzu. Do całości wsypujemy obie mąki ***

*** Wszystko razem dokładnie mieszamy ***

*** Na patelni mocno rozgrzewamy olej i układamy po około dwie łyżki „ciasta” na każdy kotlet. Smażymy na średnim ogniu,  z dwóch stron na mocno rumiany kolor ***

*** Po zdjęciu z patelni kotleciki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***

*** Podajemy z ulubionymi dodatkami ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

2.3 3 votes
Article Rating

Dodaj komentarz

3 komentarzy
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimowo
Anonimowo
2 dni temu

Jak smażyłam to się rozleciały na małe kawałki.. .

wioslo
wioslo
6 dni temu

na pewno tylko 5deko sera bo wyglada raczej na 50?

izaa
izaa
10 dni temu

fajne te kotleciki