Naleśniki zapiekane z mięsem i warzywami


Naleśniki zapiekane z mięsem i warzywami

Dziś polecam Wam przepis na bardzo smaczny, szybki i prosty w wykonaniu obiad. Naleśniczki zapiekane z kurczakiem i warzywami. Możemy użyć dowolnej ulubionej mrożonki warzywnej. Do dania polecam podać pyszny domowy sos czosnkowy.

 

 

Składniki:

ok 8 naleśników PRZEPIS TUTAJ

1 pojedynczy filet z kurczaka

olej do smażenia

przyprawa do kurczaka

1 opakowanie mrożonki warzywnej

10dkg żółtego sera

pół szklanki sosu/przecieru pomidorowego

2 łyżki posiekanej pietruszki

 

 

 

*** W pierwszej kolejności smażymy naleśniki ***

*** Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i obsypujemy przyprawą. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy mięso, aż będzie rumiane z każdej strony ***

*** Następnie dokładamy mrożone warzywa i całość smażymy jeszcze przez kilka minut, ciągle mieszając, aż warzywa się rozmrożą ***

*** Na każdym naleśniku układamy porcję farszu ***

*** Farsz posypujemy garścią startego żółtego sera ***

*** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy jeden obok drugiego w żaroodpornym naczyniu ***

*** Zwinięte naleśniki polewamy sosem pomidorowym. Całość posypujemy resztą startego żółtego sera ***

*** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło posypane posiekaną pietruszką ***

*** Do naleśników polecam podać domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
Powiadom o