Kotleciki w panierce gyros


Kotleciki w panierce gyros

Smaczna i aromatyczna odmiana tradycyjnego kotleta. Dzięki swojej wyrazistości, soczystości i łatwości przygotowania, te kotleciki to świetny pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny.

 

 

Składniki:

1 duży filet z kurczaka (lub 2 mniejsze)

2 jajka

3 łyżki jogurtu naturalnego

3 łyżki mąki pszennej

2 łyżeczki przyprawy gyros

1 szklanka bułki tartej

olej do smażenia

 

*** Filety z kurczaka kroimy w około 1 centymetrowe plastry ***

*** Do miski przekładamy jogurt, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i przyprawę gyros ***

*** Całość dokładnie mieszamy ***

*** Mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i całość odkładamy na minimum 1 godziną ***

*** Po tym czasie kotleciki kolejno obtaczamy w bułce tartej ***

*** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z dwóch stron na rumiano ***

*** Podajemy z ulubionymi dodatkami ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

KOMENTARZE