Racuszki owsiano-bananowe
Syte, treściwe i przepyszne placuszki śniadaniowe. Puszyste oraz mięciutkie w środku i chrupiące, rumiane z zewnątrz. Wprost rozpływają się w ustach.
Składniki:
100g płatków owsianych
200g gęstego jogurtu naturalnego
2 jajka
50g mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 dojrzały banan
- Dodatkowo:
olej do smażenia
cukier puder do oprószenia racuszków
*** Płatki owsiane przekładamy do miski, dodajemy jogurt, mieszamy ***
*** Całość odkładamy na około pół godziny, aby płatki zmiękły ***
*** Dodajemy jajka, mieszamy ***
*** Całość przekładamy do malaksera i blendujemy ***
*** Dodajemy mąkę i sodę, mieszamy ***
*** Banana obieramy i kroimy na kawałki. Dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy ***
*** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy po około 2 łyżki ciasta na każdy placuszek ***
*** Smażymy na średniej mocy palnika po około 2 minuty z każdej strony, do ładnego zrumienienia ***
*** Przekładamy na talerz i obficie posypujemy cukrem pudrem ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
-
Top 10 przepisów na szybkie i łatwe ciasta Przepisy tutaj (KLIK)
- CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ