Racuszki owsiano-bananowe


Racuszki owsiano-bananowe

Syte, treściwe i przepyszne placuszki śniadaniowe. Puszyste oraz mięciutkie w środku i chrupiące, rumiane z zewnątrz. Wprost rozpływają się w ustach.

 

 

Składniki:

100g płatków owsianych

200g gęstego jogurtu naturalnego

2 jajka

50g mąki pszennej

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 dojrzały banan

  • Dodatkowo:

olej do smażenia

cukier puder do oprószenia racuszków

 

 

*** Płatki owsiane przekładamy do miski, dodajemy jogurt, mieszamy ***

*** Całość odkładamy na około pół godziny, aby płatki zmiękły ***

*** Dodajemy jajka, mieszamy ***

*** Całość przekładamy do malaksera i blendujemy ***

*** Dodajemy mąkę i sodę, mieszamy ***

*** Banana obieramy i kroimy na kawałki. Dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy ***

*** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy po około 2 łyżki ciasta na każdy placuszek ***

*** Smażymy na średniej mocy palnika po około 2 minuty z każdej strony, do ładnego zrumienienia ***

*** Przekładamy na talerz i obficie posypujemy cukrem pudrem ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE