Racuchy twarogowe - F316A031 C1F6 4271 96ED 1331E601732F

Racuchy twarogowe

Racuchy twarogowe

Puszyste, rumiane i przepyszne racuszki z twarogowego sera mielonego. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Pyszny deser w zaledwie 15 minut!

 

Racuchy twarogowe - F316A031 C1F6 4271 96ED 1331E601732F

 

Składniki:

* wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, należy je wyjąć z lodówki na około godzinę przed robieniem ciasta

0,5 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka)

2 jajka

160g mąki pszennej

2 łyżki cukru pudru

1 cukier waniliowy 16g

szczypta soli

  • Dodatkowo:

olej do smażenia

cukier puder do posypania

 

Racuchy twarogowe - A265182B 2C16 4F2D 92FC FD087E5EBA00

 

 

*** Przygotowujemy ciasto na racuchy. Do miski przekładamy mielony ser, wbijamy jajka oraz wsypujemy mąkę, cukry i sól ***

Racuchy twarogowe - CB9A506B 9891 4421 A339 82408EE33F7B

*** Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką, aż powstanie jednolite ciasto ***

Racuchy twarogowe - A93AC616 3E08 41E8 B969 26EFFB31CBDB

*** Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy moc palnika do średniej i układamy ciasto – około 2 łyżki ciasta na każdego racuszka ***

Racuchy twarogowe - 44341FB8 D405 4101 999D D9053758334C

*** Smażymy z dwóch stron na rumiano ***

Racuchy twarogowe - 73A1EB7E F3B5 4B82 B7B7 B5A1EA6938BF

*** Po zdjęciu z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***

Racuchy twarogowe - C0934353 0F78 499F 827A 76F9B20C4116

Racuchy twarogowe - 25A346AF 29CE 4D74 B5F1 27D9DE111FE4

*** Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem ***

Racuchy twarogowe - F316A031 C1F6 4271 96ED 1331E601732F

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

Racuchy twarogowe - 4FBA9DB2 BAFB 4C03 A2CA 7ED4BF76AF80

Racuchy twarogowe - D5819784 B0C2 4292 9BCE 4ED140BEDA26

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Racuchy twarogowe - IMG 1742

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry