Surówka bułgarska
Smaczny, zdrowy, kolorowy i niskokaloryczny dodatek do obiadu. Chrupiąca i bardzo smaczna surówka z kapustą, papryką, marchewką i kremowym sosem jogurtowo miodowym. Palce lizać!
Składniki:
1/3 główki kapusty
Pół pęczka natki pietruszki
pół pęczka koperku
1-2 marchwie
pół czerwonej papryki
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz
*** Kapustę drobno szatkujemy ***
*** Natkę pietruszki oraz koperek drobno siekamy ***
*** Marchew obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki jarzynowej ***
*** Paprykę kroimy w cienkie słupki. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy razem ***
*** Jogurt lub śmietanę łączymy z miodem, dodajemy po pół łyżeczki soli i mielonego pieprzu, mieszamy ***
*** Tak powstały sos jogurtowy dodajemy do warzyw, mieszamy ***
*** W razie potrzeby doprawiamy jeszcze surówkę do smaku solą i pieprzem ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ