Zapiekane faszerowane naleśniki
Pyszne wytrawne naleśniczki zapiekane z cukinią, szynką i serem camembert to ciekawy pomysł na niecodzienny obiad lub danie na przyjęcie. Polecam!
Składniki:
ok 7-8 naleśników PRZEPIS TUTAJ
olej do smażenia
5 dkg żółtego sera
- Farsz:
1/2 młodej cukinii
1 serek camembert
ok 7-8 plasterków szynki (u mnie szynka z indyka)
- Sos:
3-4 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki majonezu
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz, cukier
*** W pierwszej kolejności smażymy naleśniki ***
*** Cukinie kroimy w cieniutkie plasterki i podsmażamy przez chwilkę na niewielkiej ilości oleju ***
*** Na każdym naleśniku układamy plasterek szynki, kilka plasterków cukinii oraz oraz kilka plasterków camemberta ***
*** Naleśniczki zwijamy w rulony i układamy w naczyniu żaroodpornym ***
*** Zwinięte naleśniczki polewamy przecierem pomidorowym ***
*** W osobnej miseczce mieszamy majonez z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy delikatnie do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Tak powstałym sosem polewamy naleśniki ***
*** Danie posypujemy startym żółtym serem ***
*** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ