Zapiekane faszerowane naleśniki


Zapiekane faszerowane naleśniki

Pyszne wytrawne naleśniczki zapiekane z cukinią, szynką i serem camembert to ciekawy pomysł na niecodzienny obiad lub danie na przyjęcie. Polecam!

 

 

 

Składniki:

ok 7-8 naleśników PRZEPIS TUTAJ

olej do smażenia

5 dkg żółtego sera

  • Farsz:

1/2 młodej cukinii

1 serek camembert

ok 7-8 plasterków szynki (u mnie szynka z indyka)

  • Sos:

3-4 łyżki przecieru pomidorowego

2 łyżki majonezu

1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

1-2 ząbki czosnku

sól, pieprz, cukier

 

 

 

*** W pierwszej kolejności smażymy naleśniki ***

*** Cukinie kroimy w cieniutkie plasterki i podsmażamy przez chwilkę na niewielkiej ilości oleju ***

*** Na każdym naleśniku układamy plasterek szynki, kilka plasterków cukinii oraz oraz kilka plasterków camemberta ***

*** Naleśniczki zwijamy w rulony i układamy w naczyniu żaroodpornym ***

*** Zwinięte naleśniczki polewamy przecierem pomidorowym ***

*** W osobnej miseczce mieszamy majonez z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy delikatnie do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Tak powstałym sosem polewamy naleśniki ***

*** Danie posypujemy startym żółtym serem ***

*** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE