Filety ze szparagami zapiekane w bekonie
Świetny pomysł na faszerowane roladki drobiowe z piekarnika. Pyszne danie do którego polecam podać pieczone ziemniaczki, które możemy upiec razem z filetami PRZEPIS TUTAJ
Składniki:
2 filety z kurczaka
ok 10 zielonych szparagów
2 łyżki kremowego serka śmietankowego (użyłam Almette)
5 dkg żółtego sera
ok. 10 cienkich plasterków wędzonego boczku
sól i pieprz
*** Szparagi myjemy, osuszamy, usuwamy końcówki (ok 3 centymetry) i kroimy na 1 centymetrowe kawałki ***
*** Filety myjemy, osuszamy i nacinamy każdego w poprzek tworząc duży płat ***
*** Mięso delikatnie rozbijamy i oprószamy solą oraz pieprzem ***
*** Na jednej połowie rozbitego fileta rozsmarowujemy łyżkę serka śmietankowego i układamy połowę pokrojonych szparagów ***
*** Całość posypujemy startym żółtym serem ***
*** Nadzienie zamykamy w mięsie i całość owijamy bekonem ***
*** Z drugim filetem postępujemy dokładnie tak samo. Piersi owinięte w bekon układamy w żaroodpornym naczyniu ***
*** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 35 minut (piekłam z termoobiegiem) ***
*** Danie pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno ***
*** Do mięsa polecam podać pieczone ziemniaczki, które można upiec razem z filetami PRZEPIS TUTAJ ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ