Kotlety schabowe z musztardą i majonezem
Posmarowanie mięsa niewielką ilością musztardy i majonezu sprawia, że po usmażeniu nie będzie ono suche ani gumowate. Kotlety przyrządzone w ten sposób wychodzą kruche, soczyste i aromatyczne. A gdy takie mięsko podamy z młodymi ziemniaczkami i zasmażaną kapustką to otrzymamy obiad idealny 😉 Polecam!
Przepis na zasmażaną kapustę znajdziecie TUTAJ
Składniki:
3 plastry schabu
1 jajko
3 łyżki mleka
3 łyżeczki musztardy
3 łyżeczki majonezu
1 szklanka bułki tartej
3/4 szklanki mąki
sól i pieprz
olej do smażenia
*** Mięso myjemy, osuszamy, rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem ***
*** Na każdym kotlecie rozsmarowujemy z jednej strony łyżeczkę musztardy a z drugiej strony łyżeczkę majonezu ***
*** Kotlety przekładamy do miski, przykrywamy folią i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki ***
*** Po tym czasie przygotowujemy panierkę. Na jeden talerz wysypujemy mąkę, na drugi bułkę tartą, a jajka wbijamy do miski, dodajemy mleko i roztrzepujemy. Mięso wyjmujemy z lodówki i obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej ***
*** Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor ***
*** Do tak przyrządzonych kotletów polecam podać młodą kapustę zasmażaną PRZEPIS TUTAJ ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
-
MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ
-
KOTLETY SCHABOWE INACZEJ PRZEPIS TUTAJ
-
SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA I MAJONEZU PRZEPIS TUTAJ
-
OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- SZYBKI, ŁATWY I TANI OBIAD! NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ