Lemoniada arbuzowa
Idealny, pyszny napój na upały! Lemoniada arbuzowa wspaniale orzeźwia i doskonale gasi pragnienie. Sprawdzi się na spotkaniu przy grillu a także w czasie leniwych letnich domowych wieczorów. Polecam Wam serdecznie :))
Składniki na lemoniadę:
- 1 kg arbuza
- 1 cytryna
- 1 płaska łyżka miodu
- kilka listków świeżej mięty
- pół szklanki wody mineralnej
Na początek arbuza oddzielamy od skóry i pestek
Następnie z cytryny wyciskamy sok i mieszamy go z wodą mineralną
Do blendera wkładamy arbuza, wodę z cytryną, kilka listków świeżej mięty oraz łyżkę miodu i wszystko razem miksujemy. Gdy Lemoniada arbuzowa jest już gotowa to najlepiej włożyć ją na godzinę do lodówki lub podawać z kostkami lodu.
*** Smacznego ***
Na mojej stronie znajdziesz również inne pomysły na wykorzystanie arbuz w kuchni w ciekawy sposób np: Arbuz z owocami w galaretce









