Grillowane polędwiczki wieprzowe w musztardowej marynacie 🙂
Grillowane polędwiczki wieprzowe to bardzo smaczne i popularne danie.. Robi się je szybko i łatwo a smak mają wprost wspaniały. Dobrze zrobione powinny być kruche oraz soczyste w środku i ładnie przypieczone z wierzchu. Ponieważ sezon grillowy w pełni, proponuje coś dla urozmaicenia rusztowego menu. Polecam ciekawy przepis na polędwiczki w marynacie musztardowej, nam bardzo smakowały :))
Składniki na grillowane polędwiczki wieprzowe
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- po 1 łyżeczce: pieprzu,siekanej pietruszki, tymianku, oregano (zioła mogą być inne- takie jakie lubimy)
Najpierw polędwiczki dokładnie myjemy tniemy na grube plastry i delikatnie rozbijamy na grubość ok 0,5 cm
Następnie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy.
A później polędwiczki obtaczamy w marynacie i odstawiamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin.
Po wyjęciu mięsa z lodówki usuwamy z niego marynatę najlepiej zdjąć ją z wierzchu za pomocą noża. Następnie na mocno rozgrzanym grillu pieczemy po około 3 minuty z każdej strony


*** Smacznego ***
Do mojego grilla podałam surówkę Coleslaw, oto przepis:
Polecam także wypróbować pyszne Polędwiczki w marynacie musztardowo-miodowo-sojowej








