Grill rolada z mięsa mielonego
Pogoda dopisuje więc warto pomyśleć o grillu. Dziś polecam małe urozmaicenie a mianowicie danie grillowana rolada z mięsa mielonego z żółtym serem, zawinięta w plasterki wędzonego boczku. Pyszne, soczyste mięsko z chrupiącą skórką i rozpływającym się serkiem w środku- czego chcieć więcej 😉

Składniki na roladę z grilla
- 300 gram mięsa mielonego wieprzowego
- 10 cienkich plasterków wędzonego boczku
- 5 dkg żółtego sera w kawałku
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra
Na początek mięso mielone doprawiamy do smaku wymienionymi przyprawami. Plastry boczku układamy na blacie tak aby lekko na siebie nachodziły. Na 3/4 powierzchni plastrów rozprowadzamy przyprawione mięso.
Później ser żółty tniemy w podłużne słupki i układamy na samym początku rolady
Następnie delikatnie zwijamy mięso razem z boczkiem tak aby ser był w środku
Przed grilowaniem roladę najlepiej jest schłodzić około pół godziny w lodówce
Tak przyrządzoną potrawę grilujemy z każdej strony na rumiany kolor

Kiedy podczas grillowania z rolady zacznie powoli wypływać ser znaczy, że jest już dobra ;), możemy zdjąć ją z grilla. Grillowana rolada z mięsa mielonego z żółtym serem to proste danie a z całą pewnością będzie mieć mieć duże powodzenie.
*** Smacznego***
Do grilla polecam pyszną warzywną sałatkę, przepis:
Sałatka warzywna z sosem midowo-musztardowym, idealna do grilla!









