Puding z koksem mango i Chia

Kokosowy pudding chia z mango

Kokosowy pudding chia z mango

Od kiedy tylko spróbowałam pudding chia z mango jest to mój deser numer jeden, zarówno pod względem smaku jak i łatwości wykonania. Z pewnością spróbuje jeszcze wielu kombinacji z tymi niesamowicie zdrowymi i pysznymi nasionkami. Dla tych którzy jeszcze nie kosztowali chia serdecznie polecam bo naprawdę warto !

Kokosowy pudding chia z mango

Składniki na 2 porcje puddingu chia z mango:

  • 200 ml mleka kokosowego
  • 50 ml dowolnego mleka (krowiego lub roślinnego)
  • 2 czubate łyżki nasion chia
  • 1 łyżka miodu lub syropu z agawy
  • 1 mango
  • 1 brzoskwinia lub 2 nektarynki

Najpierw do miski wlewamy oba mleka, dodajemy miód lub syrop, wsypujemy nasiona chia i dokładnie mieszamy

Nasiona chia wymieszane z mlekiem

Następnie przelewamy w pucharki lub miseczki i wkładamy do lodówki na co najmniej 4 godziny a najlepiej na całą noc aby pudding zgęstniał

Kokosowy pudding chia z mango

Później mango oraz brzoskwinie lub nektarynki obieramy ze skórki i miksujemy. Gotowy mus układamy na puddingu z chia

Brzoskwinie, nektraynki i mango

Mus owocowy dodany do pudingu z chia

Puding owocowy z nasionami chia
Kokosowy pudding chia z mango

*** Smacznego ***

Spróbuj również Jogurtowy pudding chia z truskawkami

Jogurtowy pudding chia z truskawką

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry