Kokosowy pudding chia z mango
Od kiedy tylko spróbowałam pudding chia z mango jest to mój deser numer jeden, zarówno pod względem smaku jak i łatwości wykonania. Z pewnością spróbuje jeszcze wielu kombinacji z tymi niesamowicie zdrowymi i pysznymi nasionkami. Dla tych którzy jeszcze nie kosztowali chia serdecznie polecam bo naprawdę warto !
Składniki na 2 porcje puddingu chia z mango:
- 200 ml mleka kokosowego
- 50 ml dowolnego mleka (krowiego lub roślinnego)
- 2 czubate łyżki nasion chia
- 1 łyżka miodu lub syropu z agawy
- 1 mango
- 1 brzoskwinia lub 2 nektarynki
Najpierw do miski wlewamy oba mleka, dodajemy miód lub syrop, wsypujemy nasiona chia i dokładnie mieszamy
Następnie przelewamy w pucharki lub miseczki i wkładamy do lodówki na co najmniej 4 godziny a najlepiej na całą noc aby pudding zgęstniał
Później mango oraz brzoskwinie lub nektarynki obieramy ze skórki i miksujemy. Gotowy mus układamy na puddingu z chia

*** Smacznego ***
Spróbuj również Jogurtowy pudding chia z truskawkami










