Sos tatarski
Sos tatarski jest wspaniałym dodatkiem do wędlin, mięs, jajek a także kanapek. W moim domu zawsze gości w święta i jest bardzo lubiany :)) Wiem, że jest wiele wersji wykonania tego sosu, moja wygląda tak:
Składniki:
2 łyżki majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
3 ogórki kiszone
Mały słoiczek grzybków marynowanych w occie- najlepiej podgrzybki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej pietruszki
2 łyżeczki chrzanu
1 łyżeczka cukru
Sól i pieprz
*** Ogórki drobno kroimy. Grzybki odcedzamy z zalewy i również kroimy w drobną kostkę ***
*** Majonez, jogurt, chrzan, pokrojoną zieleninę oraz cukier razem mieszamy ***
*** Dodajemy pokrojone grzybki oraz ogórki. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***
*** Gotowy sos tatarski przechowujemy w lodówce ***
*** Sos tatarski podajemy do wędlin, mięs, jajek lub do kanapek ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE KLIKNIJ TUTAJ
- SOS CZOSNKOWY PRZEPIS TUTAJ
- SOS TZATZIKI PRZEPIS TUTAJ