Siekane kotleciki z dorsza


Siekane kotleciki z dorsza

Super pomysł na rybę. Rumiane kotleciki z dorsza z dodatkiem warzyw. Pysznie chrupiące z zewnątrz i mięciutkie oraz soczyste w środku. Te kotleciki smakują naprawdę wszystkim, zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam!

 

 

Składniki:

ok 300g filetu z dorsza

1 jajko

2 łyżki posiekanego szczypiorku

1/3 czerwonej papryki

3 łyżki mleka

1 łyżka mąki

1 łyżka bułki tartej

sól, pieprz, ostra papryka mielona

olej do smażenia

 

 

*** Rybę myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę ***

*** W miseczce łączymy jajko z mlekiem i mąką ***

*** Dodajemy pokrojoną rybę, szczypiorek i paprykę ***

*** Dodajemy bułkę tartą, solimy, pieprzymy oraz doprawiamy szczyptą ostrej papryki mielonej.  Wszystko razem dokładnie mieszamy ***

*** Masę wykładamy na rozgrzany olej za pomocą łyżki i lekko spłaszczamy tworząc kotleciki ***

*** Smażymy z dwóch stron po kilka minut – do mocnego zrumienienia ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ


KOMENTARZE

Komentarz do “Siekane kotleciki z dorsza