Sałatka z tuńczyka i ryżu


Sałatka z tuńczyka

Pyszna i szybka sałatka z tuńczykiem z puszki, jajkami, ryżem i kukurydzą. Świetnie pasuje na śniadanie, kolację albo imprezę. Polecam!

 

 

Składniki:

5 jajek

100g ryżu (1 woreczek)

1/2 pora – biała część

1 szklanka kukurydzy z puszki

1/2 pęczka szczypiorku

3-4 ogórki kiszone

ok 300g tuńczyka w sosie własnym

2-3 łyżki majonezu

1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

sól i pieprz do smaku

 

 

*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę ***

*** Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą, odcedzamy i całkowicie studzimy ***

*** Pora dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kosteczkę ***

*** Kukurydzę odsączamy z zalewy i dokładamy do miski z pozostałymi składnikami ***

*** Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy ***

*** Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę ***

*** Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników sałatki ***

*** Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, jogurt oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy ***

***Sałatkę przed podaniem przechowujemy w lodówce ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
Powiadom o