Roladki z szynki z sosem chrzanowym


Roladki z szynki z sosem chrzanowym

Szynka faszerowana jajkami, warzywami i sosem chrzanowym czyli wielkanocne rollsy. Pyszna i efektowna ozdoba świątecznego stołu. Polecam!

 

 

Składniki:

6-7 plasterków szynki

2 jajka

1/2 papryki (u mnie żółta i czerwona)

3 rzodkiewki

1 nieduży ogórek gruntowy

świeże kiełki (lub posiekany szczypiorek)

cienki szczypiorek do związania roladek

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka chrzanu

 

 

*** W małej miseczce mieszamy majonez z chrzanem ***

*** Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki ***

*** Paprykę, ogórka oraz rzodkiewki kroimy w paseczki ***

*** Każdy plasterek szynki smarujemy sosem ***

*** Na sosie układamy świeże kiełki lub posiekany szczypiorek ***

*** Na kiełkach (lub szczypiorku) układamy ćwiartkę jajka i porcję pokrojonych warzyw ***

*** Szynkę zwijamy w rulon i związujemy szczypiorkiem ***

*** Gotowe roladki układamy na talerzu i przed podaniem przechowujemy w lodówce ***

*** Z wierzchu roladki możemy jeszcze polać delikatnie sosem chrzanowym ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

KOMENTARZE