Pasta z wędzonego łososia w muszlach makaronowych


Pasta z wędzonego łososia w muszlach

Pyszna przekąska, która uświetni niejedno domowe przyjęcie. Muszle ładnie prezentują się na talerzu i wspaniale smakują, stanowią ciekawą przystawkę. polecam!

Inne pomysły na pyszne i efektowne wykorzystanie muszli makaronowych znajdziecie TUTAJ

Składniki:

15 muszli makaronowych

100g wędzonego łososia

100g serka śmietankowego

3 jajka ugotowane na twardo

5 rzodkiewek

3 płaty papryki marynowanej

1 łyżka majonezu

1 łyżeczka musztardy

1 łyżeczka soku z cytryny

2 łyżki posiekanego szczypiorku

sól oraz pieprz

 

*** Łososia wędzonego kroimy w kosteczkę ***

*** Jajka ugotowane na twardo ścieramy na tarce o małych oczkach ***

*** Paprykę odsączmy z zalewy i kroimy w kosteczkę ***

*** W misce łączymy serek śmietankowy z pokrojonym łososiem, jajkami, majonezem, musztardą, szczypiorkiem oraz papryką ***

*** Rzodkiewkę drobno kroimy i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem ***

*** Muszlę makaronowe gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oleju, według przepisu na opakowaniu. Przecedzamy, przelewamy zimną wodą i wypełniamy farszem. Układamy na talerzu ***

*** Muszle wypełnione farszem przechowujemy w lodówce, przykryte folią spożywczą aby makaron nie wysechł ***

*** SMACZNEGO ***

Polecam także:

Najlepsze przepisy na sałatki! 15 propozycji 🙂