Młoda kapustka do obiadu
Pyszna sezonowa jarzynka, świetny dodatek praktycznie do każdego obiadu. Polecam!
Składniki:
1 główka młodej kapusty
1 cebula
10 dkg boczku wędzonego
pół pęczka koperku
1 łyżka masła
1/3 szklanki bulionu
sól, pieprz
*** Na patelni podsmażamy na małym ogniu drobno pokrojony boczek, gdy się wytopi dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy ***
*** Gdy cebula się zeszkli dodajemy grubo poszatkowaną kapustę, dokładamy masło, mieszamy i smażymy przez chwilę ***
*** Wlewamy bulion i dusimy całość często mieszając przez około 10 minut, aż kapusta trochę zmięknie. Dodajemy posiekany koperek ***
*** Mieszamy i przyprawiamy dość intensywnie do smaku solą oraz pieprzem ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
-
Młoda kapusta na 10 sposobów! Proste i pyszne przepisy Przepisy tutaj (KLIK)
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ