Młoda kapustka do obiadu


Młoda kapustka do obiadu

Pyszna sezonowa jarzynka, świetny dodatek praktycznie do każdego obiadu. Polecam!

 

 

Składniki:

1 główka młodej kapusty

1 cebula

10 dkg boczku wędzonego

pół pęczka koperku

1 łyżka masła

1/3 szklanki bulionu

sól, pieprz

 

 

*** Na patelni podsmażamy na małym ogniu drobno pokrojony boczek, gdy się wytopi dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy ***

*** Gdy cebula się zeszkli dodajemy grubo poszatkowaną kapustę, dokładamy masło, mieszamy i smażymy przez chwilę ***

*** Wlewamy bulion i dusimy całość często mieszając przez około 10 minut, aż kapusta trochę zmięknie. Dodajemy posiekany koperek ***

*** Mieszamy i przyprawiamy dość intensywnie do smaku solą oraz pieprzem ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE