Faszerowane naleśniki z patelni


Faszerowane naleśniki z patelni

Prosty, szybki i bardzo smaczny obiad. Naleśniki zapiekane na patelni z serem oraz pysznym farszem i podane z domowym sosem czosnkowym. Palce lizać!

 

 

Składniki:

5-6 naleśników Przepis na ciasto (KLIK)

  • Farsz:

1 cukinia

20 dkg pieczarek

10 dkg ulubionej szynki

10 dkg sera mozzarella w kostce

1 łyżka masła

Przyprawy: sól, pieprz

  • Dodatkowo:

3-4 łyżki tartego żółtego sera

1 łyżeczka masła

sos czosnkowy – do polania PRZEPIS TUTAJ

 

 

*** Przygotowujemy farsz: cukinię kroimy w kostce i podsmażamy przez chwilę na maśle ***

*** Dodajemy pokrojone na kawałki pieczarki, mieszamy i smażymy, aż cukinia zmięknie a pieczarki zrumienią się. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ***

*** Zdejmujemy z palnika, dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę, mieszamy i odkładamy do wystudzenia ***

*** Przygotowujemy ciasto według przepisu i smażymy naleśniki ***

*** Na każdym naleśniku układamy porcję farszu i posypujemy startym lub drobno pokrojonym żółtym serem ***

*** Naleśniki z farszem rolujemy i układamy na patelni, na której wcześniej rozpuszczamy łyżeczkę masła ***

*** Na wierzch ścieramy żółty ser ***

*** Całość przykrywamy i dusimy na małej mocy palnika, aż ser zacznie się roztapiać ***

*** Podajemy na ciepło z domowym sosem czosnkowym ***

*** SMACZNEGO ***

 

KOMENTARZE