Faszerowane naleśniki z patelni
Prosty, szybki i bardzo smaczny obiad. Naleśniki zapiekane na patelni z serem oraz pysznym farszem i podane z domowym sosem czosnkowym. Palce lizać!
Składniki:
5-6 naleśników Przepis na ciasto (KLIK)
- Farsz:
1 cukinia
20 dkg pieczarek
10 dkg ulubionej szynki
10 dkg sera mozzarella w kostce
1 łyżka masła
Przyprawy: sól, pieprz
- Dodatkowo:
3-4 łyżki tartego żółtego sera
1 łyżeczka masła
sos czosnkowy – do polania PRZEPIS TUTAJ
*** Przygotowujemy farsz: cukinię kroimy w kostce i podsmażamy przez chwilę na maśle ***
*** Dodajemy pokrojone na kawałki pieczarki, mieszamy i smażymy, aż cukinia zmięknie a pieczarki zrumienią się. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ***
*** Zdejmujemy z palnika, dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę, mieszamy i odkładamy do wystudzenia ***
*** Przygotowujemy ciasto według przepisu i smażymy naleśniki ***
*** Na każdym naleśniku układamy porcję farszu i posypujemy startym lub drobno pokrojonym żółtym serem ***
*** Naleśniki z farszem rolujemy i układamy na patelni, na której wcześniej rozpuszczamy łyżeczkę masła ***
*** Na wierzch ścieramy żółty ser ***
*** Całość przykrywamy i dusimy na małej mocy palnika, aż ser zacznie się roztapiać ***
*** Podajemy na ciepło z domowym sosem czosnkowym ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK)
- Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ