Naleśniki zapiekane z kindziukiem i pieczarkami


Naleśniki zapiekane z kindziukiem i pieczarkami

Pyszne! Świetny pomysł na obiad, kolację lub danie dla gości, które można podać na przyjęciu. Szybkie i proste w przygotowaniu.

 

 

Składniki:

  • CIASTO NA NALEŚNIKI:

2 jajka

1/2 szklanki mleka

1/2 szklanki wody

3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki)

1 łyżka oleju

szczypta soli

+ olej do smażenia

  • FARSZ:

20 dkg kindziuka w cienkich plasterkach

5-6 plasterków żółtego sera

20 dkg pieczarek

1 cebula

  • DODATKOWO:

3 łyżki startego żółtego sera

1 łyżka posiekanego szczypiorku

1 łyżka masła klarowanego

ketchup i sos czosnkowy – do polania PRZEPIS TUTAJ

 

 

*** Cebulę kroimy w kosteczkę, a pieczarki w plasterki. Podsmażamy wszystko na maśle klarowanym do zrumienienia ***

*** Przygotowujemy naleśniki. Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto ***

*** Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki ***

*** Na każdym naleśniku układamy kilka plasterków kindziuka ***

*** Następnie plasterek sera żółtego ***

*** Oraz porcje podsmażonych pieczarek z cebulką ***

*** Naleśniki z farszem rolujemy i układamy w żaroodpornym naczyniu ***

*** Naleśniki polewamy ketchupem i posypujemy startym serem żółtym ***

*** Na wierzchu możemy też położyć pieczarki jeśli nam zostały. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200’C i pieczemy przez około 15-20 minut. Podajemy na ciepło z domowym sosem czosnkowym ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

 

 

 

 

 

 

KOMENTARZE