Naleśniki zapiekane z kindziukiem i pieczarkami
Pyszne! Świetny pomysł na obiad, kolację lub danie dla gości, które można podać na przyjęciu. Szybkie i proste w przygotowaniu.
Składniki:
- CIASTO NA NALEŚNIKI:
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki)
1 łyżka oleju
szczypta soli
+ olej do smażenia
- FARSZ:
20 dkg kindziuka w cienkich plasterkach
5-6 plasterków żółtego sera
20 dkg pieczarek
1 cebula
- DODATKOWO:
3 łyżki startego żółtego sera
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka masła klarowanego
ketchup i sos czosnkowy – do polania PRZEPIS TUTAJ
*** Cebulę kroimy w kosteczkę, a pieczarki w plasterki. Podsmażamy wszystko na maśle klarowanym do zrumienienia ***
*** Przygotowujemy naleśniki. Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto ***
*** Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki ***
*** Na każdym naleśniku układamy kilka plasterków kindziuka ***
*** Następnie plasterek sera żółtego ***
*** Oraz porcje podsmażonych pieczarek z cebulką ***
*** Naleśniki z farszem rolujemy i układamy w żaroodpornym naczyniu ***
*** Naleśniki polewamy ketchupem i posypujemy startym serem żółtym ***
*** Na wierzchu możemy też położyć pieczarki jeśli nam zostały. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200’C i pieczemy przez około 15-20 minut. Podajemy na ciepło z domowym sosem czosnkowym ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ