Tatar ze śledzia - IMG 9746

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Świetna przekąska warstwowa, która sprawdzi się zarówno w wigilię jak i na przyjęciu. Wspaniale prezentuje się na stole i równie dobrze smakuje. Polecam!

 

Tatar ze śledzia - IMG 9746

 

Składniki:

3-4 filety śledziowe z solanki

2 łyżki posiekanego szczypiorku

1 łyżeczka musztardy

2 łyżki oliwy

2 ogórki kiszone

1 mała czerwona cebula

pół słoiczka grzybków marynowanych

2-3 jajka ugotowane na twardo

sól, świeżo mielony pieprz

 

Tatar ze śledzia - IMG 9787

 

 

*** Filety śledziowe należy dobrze wypłukać w wodzie, żeby nie były za słone ***

Tatar ze śledzia - IMG 9595

*** Wypłukane śledzie osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę ***

Tatar ze śledzia - IMG 9596 scaled e1702208233466

***Śledzie przekładamy do miski, dodajemy szczypiorek, oliwę oraz musztardę i odrobinę pieprzu ***

Tatar ze śledzia - IMG 9597 scaled e1702208307147

*** Wszystko razem delikatnie mieszamy ***

Tatar ze śledzia - IMG 9598 scaled e1702208374956

*** Śledzie przekładamy do niedużej miseczki i wygładzamy łyżka ***

Tatar ze śledzia - IMG 9599 scaled e1702208436726

*** Na śledzie wykładamy pokrojone w kosteczkę ogórki ***

Tatar ze śledzia - IMG 9737

*** Następnie układamy posiekaną cebulę ***

Tatar ze śledzia - IMG 9739

*** Grzybki odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy w miseczce ***

Tatar ze śledzia - IMG 9740

*** Na wierzchu wykładamy drobno pokrojone jajka ***

Tatar ze śledzia - IMG 9742

*** Całość delikatnie oprószamy solą oraz pieprzem i dekorujemy szczypiorkiem i grzybkami ***

Tatar ze śledzia - IMG 9785

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

Tatar ze śledzia - E2CBC9A0 1DEA 4764 AC88 E0C746F177F3

Tatar ze śledzia - A499E32B 51A7 4AD3 BE44 5789ED7CBE87

Tatar ze śledzia - IMG 5185

 

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry