Naleśniczki orientalne


Naleśniczki orientalne

Naleśniki orientalne, to pyszny pomysł na urozmaicenie obiadów. Farsz jest prosty i dość szybki w przygotowaniu, a smakuje naprawdę wybornie. Polecam!

 

 

Składniki:

5-6 naleśników Przepis na ciasto (KLIK)

  • Farsz:

1 filet z kurczaka

ok 300g mrożonej mieszanki warzywnej (azjatyckiej, chińskiej lub orientalnej)

3 łyżki sosu sojowego

3 łyżki słodkiego sosu chilli

Przyprawy: sól, pieprz, imbir suszony, czosnek granulowany, papryka słodka i ostra, kurkuma

olej do smażenia

  • Dodatkowo:

20 dkg sera żółtego

2-3 łyżki pikantnego ketchupu

1-2 łyżki słodkiego sosu chilli

1 łyżka posiekanego szczypiorku

 

 

 

*** Fileta z kurczaka kroimy w niedużą kostkę ***

*** Mięso obsypujemy przyprawami, mieszamy ***

*** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy na nim fileta z kurczaka ***

*** Gdy mięso straci surowy kolor dodajemy mrożoną mieszankę warzywną ***

*** Smażymy całość do miękkości warzyw, a następnie dodajemy sos sojowy i słodki sos chilli. Dokładnie mieszamy i odkładamy do przestudzenia ***

*** Przygotowujemy ciasto według przepisu i smażymy naleśniki ***

*** Następnie na każdym naleśniku układamy kolejno plasterek żółtego sera i porcję farszu ***

*** Naleśniki z farszem rolujemy i układamy w żaroodpornym naczyniu ***

*** Zwinięte naleśniki polewamy ketchupem i sosem chilli ***

*** Z wierzchu potrawę posypujemy startym żółtym serem ***

*** Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200’C i pieczemy przez około 15-20 minut – bez przykrycia ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

 

KOMENTARZE