Wielkanocne jajeczka faszerowane


Wielkanocne jajeczka faszerowane

Ciekawy pomysł na kolorowe jajka nadziane pysznym farszem, które pięknie zaprezentują się na świątecznym stole. Polecam!

 

 

Składniki:

3 jajka

1 łyżka majonezu

pół łyżeczki soli

szczypta pieprzu

pół pęczka szczypiorku

4-5 rzodkiewek

2 plasterki chudej szynki

 

 

*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki ***

*** Za pomocą łyżeczki wyciągamy żółtka, uważając aby nie uszkodzić białek i przekładamy do miseczki ***

*** Do żółtek dodajemy majonez oraz sól i pieprz ***

*** Całość dusimy widelcem, aż powstanie jednolita masa ***

*** Szynę kroimy w drobniutką kosteczkę, szczypiorek bardzo drobno siekamy, a rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach ***

*** Do żółtek dodajemy pokrojoną szynkę oraz 1 łyżkę posiekanego szczypiorku i 1 łyżkę startych rzodkiewek. Całość dokładnie mieszamy ***

*** Powstałą pastą faszerujemy wydrążone białka jajek, tak aby na powierzchni powstała górka ***

*** Połówki jajek obsypujemy naprzemiennie raz szczypiorkiem, a raz startą rzodkiewką ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 


KOMENTARZE

4 komentarzy do “Wielkanocne jajeczka faszerowane