Paluszki rybne w chrupiącej panierce curry
Soczyste w środku i chrupiące z zewnątrz, kawałki białej ryby panierowane w pysznym i aromatycznym cieście. To danie z pewnością zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam!
Składniki:
ok 300g filetów białej rybnych (u mnie dorsz)
sól, pieprz
olej do smażenia – ok 1 szklanka
- Ciasto:
1 jajko
1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
125 ml mleka
1 płaska łyżeczka curry
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej
*** Rybę kroimy w około 3-4 cm prostokąty i nacieramy z dwóch stron solą oraz pieprzem ***
*** W miseczce umieszczamy wszystkie składniki na ciasto ***
*** Wszystko razem dokładnie mieszamy ***
*** Na patelni rozgrzewamy olej, filety moczymy w cieście i smażymy na oleju po około 3 minuty z każdej strony, aż będą rumiane ***
*** Usmażone paluszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ