Naleśniki zapiekane z kurczakiem i pieczarkami


Naleśniki zapiekane z kurczakiem i pieczarkami

Zapraszam na bardzo smaczny i niecodzienny obiad – rolowane naleśniczki wypełnione mięsno-pieczarkowym farszem i zapiekane pod kołderką z żółtego sera. Niebo w gębie. Polecam!

 

 

Składniki:

5-6 naleśników PRZEPIS TUTAJ

1 filet z kurczaka

10dkg pieczarek

1 niewielka papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej)

15dkg żółtego sera

3 łyżki przecieru pomidorowego

Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

olej do smażenia

 

*** Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawami i smażymy na patelni na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju ***

*** Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Całość smażymy ciągle mieszając, przez około 5 minut ***

*** Kilka plasterków podsmażonych pieczarek odkładamy na osobny talerzyk. Na każdym naleśniku układamy po około 3 łyżki farszu ***

*** Farsz posypujemy garścią startego żółtego sera ***

*** Naleśniczki zwijamy w ruloniki i układamy w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu ***

*** Z wierzchu naleśniki polewamy przecierem pomidorowym i obkładamy odłożonymi wcześniej pieczarkami ***

*** Całość posypujemy startym żółtym serem ***

*** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia ***

*** Podajemy na ciepło posypane posiekaną zieloną pietruszką ***

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE