Drobiowe ślimaczki z grilla
To jedno z moich ulubionych dań z grilla. Kruche, aromatyczne i soczyste roladki z kurczaka faszerowane wędzonym boczkiem i cukinią oraz zapiekane na patyczku w formie pysznego szaszłyka. Takie danie bardzo ciekawie wygląda i rewelacyjnie smakuje, a przy tym jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam!
Składniki na 3 sztuki:
1 pojedynczy filet z kurczaka
boczek wędzony w cienkich plastrach- około 4-5 plastrów
5 cienkich plastrów cukinii
sól, pieprz, słodka papryka,
oliwa
*** Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i przecinamy wzdłuż, ale nie do końca, tak aby powstał jeden duży płat, który jeszcze delikatnie rozbijamy ***
*** Mięso przyprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką a następnie obkładamy plasterkami wędzonego boczku ***
*** Na boczku układamy plastry cukinii, cienkie plasterki najłatwiej jest wyciąć za pomącą krajalnicy lub nożyka do obierania jarzyn ***
*** Filet z boczkiem i cukinią ciasno zwijamy w rulon i tniemy na kawałki o grubości około 1,5 cm ***
*** Ruloniki nakłuwamy na patyczki do szaszłyków i smarujemy z wierzchu oliwą ***
*** Roladki grilujemy dość krótko z dwóch stron na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA GRILLA! KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ