Kotlety drobiowe po parysku
Dziś przedstawiam Wam alternatywę dla tradycyjnych kotlecików z kurczaka. Kotlet po parysku to mięso panierowany w samym jajku, bez bułki tartej. Taka ciekawa odmiana obiadowa. Mięso upieczone w ten sposób jest, mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne.
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
2 jajka
papryka mielona słodka
bazylia suszona
sól
około pół szklanki mąki do obtoczenia kotletów
olej lub masło klarowane do smażenia
*** Filety myjemy, osuszamy, kroimy na części i lekko rozbijamy ***
*** Mięso przyprawiamy z dwóch stron papryką mieloną i solą ***
*** Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy łyżkę papryki, łyżkę suszonej bazylii i pół łyżeczki soli, mieszamy. Na talerz wysypujemy mąkę ***
*** Kotlety kolejno obtaczamy w mące, a następnie w jajkach i od razu smażymy na złoty kolor z dwóch stron ***
*** Po usmażeniu mięso odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***
*** Kotlety podajemy z ziemniaczkami i surówką lub gotowanymi warzywami ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
-
MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ
-
KRUCHE I SOCZYSTE KOTLETY SCHABOWE W MUSZTARDZIE PRZEPIS TUTAJ
-
OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ