Surówka z młodej kapusty


Surówka z młodej kapusty

Pyszna, zdrowa i kolorowa surówka z młodej kapusty. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu i na grilla. Polecam!

 

 

Składniki:

pół główki młodej kapusty

1 marchew

5 rzodkiewek

pół pęczka koperku

pół szklanki kukurydzy konserwowej

2 łyżki oliwy z oliwek

sok z połowy cytryny

1 łyżeczka cukru

sól i pieprz – do smaku

 

*** Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski ***

*** Marchew i rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Koperek drobno siekamy ***

*** Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. Dodajemy oliwę z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny oraz cukrem i ponownie wszystko mieszamy ***

*** Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem przechowujemy w lodówce ***

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

  • IMPREZOWE HITY!  30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ

 


KOMENTARZE

Komentarz do “Surówka z młodej kapusty