Surówka z młodej kapusty
Pyszna, zdrowa i kolorowa surówka z młodej kapusty. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu i na grilla. Polecam!
Składniki:
pół główki młodej kapusty
1 marchew
5 rzodkiewek
pół pęczka koperku
pół szklanki kukurydzy konserwowej
2 łyżki oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
1 łyżeczka cukru
sól i pieprz – do smaku
*** Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski ***
*** Marchew i rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Koperek drobno siekamy ***
*** Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. Dodajemy oliwę z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny oraz cukrem i ponownie wszystko mieszamy ***
*** Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem przechowujemy w lodówce ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
-
SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ
Czy to jest z kapusty pekinskiej?