Karkówka w musztardowej marynacie
Tak zamarynowaną karkówkę można upiec zarówno na grillu jak i na patelni. Mięso z tego przepisu wychodzi bardzo smaczne, kruche i soczyste. Polecam!
Składniki:
ok 0,5 kg karkówki
MARYNATA:
1 łyżka octu balsamicznego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju
2 łyżki ostrej musztardy
1 łyżeczka miodu
1 łyżka ziół prowansalskich
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki pieprzu mielonego
*** Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na około 1 cm plastry. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy ***
*** Każdy plaster karkówki smarujemy z dwóch stron marynatą i układamy w misce. Mięso wkładamy do lodówki na 12-24 godziny ***
*** Karkówkę grilujemy lub smażymy na patelni po kilka minut z każdej strony. Podajemy z ulubioną sałatką ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA GRILLA! KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ